Hirdetés

Ultrakönyű hajtogatós csúcsmobilt és megfizethető telefonokat villantott a Huawei



|

Az új Huawei mobilok mellett egy papírutánzó táblagép és a Freebuds Pro füles második generációja is bemutatkozott.

Hirdetés

Az amerikai szankciók ugyan alaposan betettek a Huawei mobilos világpiaci részesedésének, ám az egykori dobogós kínai gyártó nem adja fel a próbálkozást, és folyamatosan leplezi le az újabb és újabb modelleket.

Isztambulban nemrég zajlott le a vállalat nagyszabású nyári eseménye, ahol három friss telefont, egy e-ink kijelzős táblagépet, egy új vezeték nélküli fülest és két laptopot is lelepleztek. A laptopokról külön cikkben számoltunk be, a továbbiakban a többi újdonságra koncentrálunk.

Hirdetés

Huawei Mate Xs 2

Az összecsukható Mate Xs 2 a tavaly februárban leleplezett Mate X2 utódja, és valójában már májusban megtörtént az európai verzió leleplezése, melynek idején részletesen foglalkoztunk a készülék specifikációjával. A mostani bemutatón a Huawei a mobil pehelykönnyű súlyát emelte ki, mivel 40 grammot sikerült lefaragni belőle a 295 grammos elődhöz képest, s így a vállalat szerint a piac legkönnyebb ilyen modellének számít. A nem éppen mai darab Snapdragon 888 SoC-kal hajtott, 4600 mAh-s akkumulátorral szerelt újdonság egyelőre sajnos nem jön Magyarországra.

Huawei nova Y70 és Y90

Érkezik viszont a hazai piacra a Huawei két megfizethető újdonsága, a 79.990 forintos nova Y70, és a 99.990 forintos listaáron kínált nova Y90 is. Az Y70 specifikációját itt, az Y90-ét pedig ide kattintva böngészheted. A kisebb modell 6,7 hüvelykes FullView, a nagyobb 6,75-ös EdgeLess Fullview kijelzőt kapott. Az Y70 esetében a heti két töltéssel is életben tartható 6000 mAh-os akkumulátort emelte ki a cég, míg az Y90-nél a 40W-os gyorstöltéssel (0-50%: 30 perc) dicsekedtek el.

MatePad Paper

Az isztambuli felhozatal legérdekesebb tétele kétségtelenül a MatePad Paper, amely az e-ink kijelzőnek hála első pillantásra egy hatalmas e-könyv olvasóra hajaz, ám valójában jóval több ennél. A 10,3 hüvelykes táblagép mindössze 360 grammot nyom, nagy dobása pedig a TÜV Rheinland Paper Like Display szabvány teljesítése, melynek hála teljesen papírszerű élményt nyújt írás közben: amikor a toll hegye találkozik a táblagép képernyőjével, kellemes "susogó" hangot hallhatunk. A MatePad Paperről a Huawei hivatalos oldalán olvashatsz bővebben. A nyár során mi is tesztelni fogjuk a Tech Szakkör podcast keretében, ám egyelőre nem lesz kapható hazánkban.

Huawei FreeBuds Pro 2

Végezetül pedig kaptunk egy új vezeték nélküli fülest is a 79.990 forintos hivatalos áron érkező FreeBuds Pro 2 képében. Ennek kapcsán a Huawei nem kevesebbet ígér, mint "az iparág legtisztább hangminőségét", amit az LDAC kodekek használata tesz lehetővé. A fülesekben integrált, digitális-analóg konverter chipek (DAC) dolgoznak, egy négymágneses dinamikus meghajtóval. A három színben (fekete, fehér, szürke) kapható készülék az iparág első három mikrofonos aktív zajszűréses TWS rendszerével van felszerelve, amely az előző modellhez képest 15 százalékkal jobb zajcsökkentési képességet biztosít. További extra még a hangerő változásait valós időben észlelő, tripla aktív hangszínszabályozó algoritmus és a könnyed csatlakozást lehetővé tevő Huawei All-Scenario Seamless AI Life technológia.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.