Hirdetés

Útdíj-kalkulációval és részletesebb navigációval támad a Google Maps



|

Lényegi változtatások előtt áll a Google Maps.

Hirdetés

A 2008 óta elérhető Google Maps az évek során rengeteget funkcióval bővült, így ma már többek közt nem csak az utcákon nézhetünk körül vele, de akár tömegközlekedéssel is megtervezi az útvonalunkat a kinézett célig.

Most pedig tovább szélesedik a lehetőségek horizontja, hamarosan ugyanis már az útdíjakról is tájékoztatást kaphatunk, mielőtt a volán mögé huppannánk.

Hirdetés

A Google a hivatalos blogján jelentette be az útdíj-kalkuláció funkció érkezését, aminek kezdetben csak az Egyesült Államokban, Japánban, Indiában és Indonéziában örülhetnek az iOS- és Android felhasználók. A cég viszont azt ígéri, hogy "hamarosan" további országokkal bővül a lista.

A Maps a helyi hatóságoktól kapott információk alapján becsüli meg a költségeket, figyelembe véve az olyan tényezőket is, mint az eltérő konstrukciók (egyszeri jogosultság, tartós bérlet), a hét napja (egyes helyeken ettől függően drágulhat az útdíj), vagy a fizetés módjának anyagi vonzata. A kalkuláció már ebben a hónapban elérhetővé válik az érintett piacokon.

A másik fontos újítás, hogy jóval részletesebbé varázsolják a navigációs nézetet. Ahogy az alábbi képen is látható, a térkép már a stoptáblákat, a lámpákat és az épületek alapterületének körvonalait is megmutatja, egyes városokban pedig az utak szélességét és a forgalomterelő szigeteket is jelezni fogja. A részletesebb nézet elérhetőségével kapcsolatban csak annyit közölt a Google, hogy a következő hetek során élesedik a kiválasztott országokban, Androidon, iOS-en, Android Autón és CarPlayen.

Végezetül pedig az Apple-ökoszisztéma felhasználói némi plusz figyelmet is élvezhetnek, a Google ugyanis egy új widgetet hoz az iPhone-ra és az iPadre, amely képes kijelezni az éppen zajló utazást, néhány héten belül pedig az Apple Watch-ra is megérkezik a Google Maps-navigáció lehetősége. Sokaknak lehet jó hír a Spotlight-, Siri- és Shortcuts-integráció is, amivel már az iOS és az iPadOS keresősávjából, vagy hangparanccsal is hozzáférhetünk az alkalmazáshoz. Az utóbbi funkciókat valamikor a következő hónapokra ígéri a Google.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.