Hirdetés

Ütős képszerkesztési funkcióval rukkolt elő a Microsoft, még a Windows 10 is megkapja



|

Hamarosan mesterséges intelligenciával szabadulhatsz meg a nem kívánt képi elemektől a Windowsban.

Hirdetés

A generatív mesterséges intelligencia nem csak a komplett képek létrehozását tette lehetővé, hiszen a meglévő felvételek szerkesztésében is nagy segítséget nyújthat, így például a Photoshopban vagy bizonyos mobilokon (pl. Google Pixel, Samsung Galaxy) már elérhetők olyan segédfunkciók, amelyek az AI bevetésével segítenek kijavítani és felturbózni a fotóinkat.

Az egyik leggyakoribb igény a nem kívánt elemek eltüntetése, amihez néhány éve még némi szerkesztési jártasságra volt szükség, a mesterséges intelligencia viszont akár néhány mozdulattal elvégzi a dolgot, hamarosan a Windows 11-ben és a Windows 10-ben is.

Hirdetés

A Microsoft ugyanis nemrég a Windows Insider tesztprogramnak szentelt blogján jelentette be, hogy a Fotók alkalmazás egy új, Generative Erase nevű funkcióval bővül, amely generatív mesterséges intelligencia segítségével végrehajtott retusálást jelent. A régi Spot fixet (Javítás) leváltó eszközzel csak ki kell jelölnünk a zavaró elemeket, az algoritmus pedig úgy tünteti el őket, hogy nyomuk sem lesz a kompozícióban. Ezt illusztrálja az alábbi kép, amelyről néhány embert és egy pórázt varázsolt el az AI.

Az új funkció a Kép szerkesztése > Retusálás menübe került be a Fotók app 2024.11020.21001.0-es vagy újabb verziószámú kiadásaiban, ám az egyelőre nem ismert, hogy mikor számíthatunk a Windows Insider teszprogramon kívüli rajtjára. Szintén remek hír, hogy a Microsoft valamikor a közeljövőben három AI-alapú szerkesztési eszközt is elérhetővé tesz a Windows 10-ben, amelyek eddig csak a Windows 11-ben voltak hozzáférhetők.

Egész pontosan a háttér mesterséges intelligenciás elmosásáról, eltávolításáról és helyettesítéséről van szó. Ezek premierje egy újabb látványos jele annak, hogy a Microsoft tudomásul vette az előző generációs rendszer töretlen népszerűségét, visszakozva azon korábbi ígéretétől, mely szerint nem részesül több funkciófrissítésben a platform. Korábban az Időjárás-alkalmazás felturbózása és a Copilot AI asszisztens integrálása is cáfolták ezt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.