Hirdetés

Vajon ezt a képet tényleg a Galaxy S9 lőtte?



|

Előkerült két fotó: az egyiket állítólag egy Galaxy S8, a másikat egy Galaxy S9 okostelefonnal készítették.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S9-ről gyakorlatilag már mindent tudunk, mondhatni kizárólag az élőképek és a kamerás mintaképek szivárgása volt hátra. Meg is érkezett az első összehasonlító: az egyik kép állítólag a Galaxy S8-cal készül, míg a másik a Galaxy S9-cel. 

Hirdetés

Ezeket a mintákat egy twitteres felhasználó tette közzé, és állítólag egy normál kép kivágott részlete mindkettő. Miért csak egy kivágott rész, miért nem teljes fotó? Logikus kérdés, ezért sokan fel is tették. A szivárogtató szerint azt "nem lett volna szabad" közzétenni. 

Mielőtt bárki bármit biztosra venne, fontos leszögezni, hogy nincs mód az EXIF-adatok vizsgálatára, vagyis annak megállapítására, hogy a konkrét szemelvényeket tényleg az állítólagos mobilok rögzítették. Bár a szivárogtató többségében hiteles információkat szokott közzétenni, a modern internetes világban néha még a biztosnak tűnő dolgok is megkérdőjelezhetőek. Ezek a képek ráadásul képernyőképek, ugyanis az Edge panel kezelőfüle jól látható a jobb széleken. Ezek megjelenése letiltható a képernyőképeken, de alapból be van kapcsolva a láthatóságuk. 

A minták mindenesetre arról árulkodnak (fent a Galaxy S9-es, alul a Galaxy S8-as), hogy a Galaxy S9 sokkal jobb dinamikatartománnyal lesz képes dolgozni, mint az elődje - ráadásul a részleteket is jobban megőrzi nagyításkor. Egyes vélemények szerint olyan, mintha az S9-es mintát HDR módban lőtték volna, az S8-as képet pedig kikapcsolt HDR-rel. 

Szerencsére már csak február 25-ig kell várnunk, hogy minden kiderüljön. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.