Hirdetés

Vajon mikor mondja azt a Sony, hogy nem csinál többé mobiltelefont?



|

A japán márka telefonjait meghajtó chipek gyártója válaszolt jobb híján erre a kérdésre.

Hirdetés

A Sony okostelefonokat okkal kedvelik a rajongók, ennek ellenére a japán márka eladási mutatói nem túl fényesek az utóbbi időben. Hasonlóra láttunk már példát, a HTC készülékeit is rajongásig imádták a felhasználók, és az LG telefonjairól is lehet jókat mondani, ennek ellenére mindkét cég kilépett már erről a piacról.

A gyengélkedő eladások miatt viszont a Sony szerelmesei aggódhattak, hogy esetleg a kedvenc márkájuk is erre a sorsra jut, de most kiderült, hogy fellélegezhetnek, akik a következő okostelefonjukat is tőlük vásárolták volna. A cég készülékeiben működő chipeket fejlesztő Qualcomm ugyanis nemrég bejelentette, hogy a Sony még jó sok évig tervez androidos okostelefonokat gyártani.

Hirdetés

A chipgyártó egy tegnap kiadott közleményben jelezte, hogy meghosszabbította az együttműködést a Sony-val a Snapdragon platformok gyártását tekintve. A megállapodás több évre szól és a prémiumtól a középkategóriás telefonokig lefedi a japán márka kínálatát.

Egyedül az alsó, belépő szintű telefonokról nincs szó, ilyesmit azonban a Sony eddig sem gyártott, így valószínűsíthető, hogy a jövőben is az eddigi szegmenseket célozzák meg a készülékeikkel.

Hamagucsi Csutomu, a Sony mobilkommunikációért felelős üzletágának vezetője rámutatott, hogy a Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform chippel szerelt Xperia 1 V zászlóshajót elefonjukat nagyon jól fogadták a vásárlók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.