Hirdetés

Választást ad az európai androidosok kezébe a Google



|

Európában hamarosan mindenki új képernyőkkel találkozik a mobilján: a Google arra lesz kíváncsi, hogy akarunk-e másik keresőmotort vagy böngészőt.

Hirdetés

Tavaly az Európai Bizottság több milliárd euróra büntette meg a Google-t azért, mert a vizsgálatok szerint korlátozta az okostelefon-gyártókat abban, hogy harmadik féltől származó szoftvereket használjanak az androidos eszközeiken. Az EB el szeretné érni, hogy a Google ne kényszerítse a gyártókat a Google Search és a Chrome böngésző gyári telepítésére. 

Hirdetés

Nem voltak lenyűgözve attól sem, hogy a Google mennyit fizetett azon gyártóknak, amelyek megígérték, hogy csak egy keresőappot telepítenek az okostelefonjaikra. 

A Google az EB döntését most próbálja a lehető legjobban követni, ezért Európában mostantól több új képernyőt is megjelenít majd a felhasználóknak. Miután a Google Play Áruház frissült, az első megnyitáskor a rendszer két képernyőt is megjelenít. 

Az egyiken öt böngésző lesz látható, a másikon öt keresőapp. Lehet, hogy ezek egy része már telepítve van az érintettek okostelefonjaira. A nem telepítettek pedig a népszerűségük alapján jelennek majd meg a listában, véletlenszerű sorrendben. A képernyők arra emlékeztetik az európai androidos felhasználókat, hogy más keresőt és böngészőt is használhatnak a készülékükön, nem csak a Google Search-öt és a Chrome-ot. Az alternatívák telepítése a párbeszédablakokból is megoldható lesz. Ilyenkor a rendszer abban is segít, hogy az új megoldást beállítsuk alapértelmezettként. 

A következő két hétben mindenki találkozik majd Európában ezekkel a képernyőkkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.