Hirdetés

Van, ahol a rendőrség már drónokkal figyeli a túl vadul bulizókat



|

Az egyenruhásoknak már nem kell az ajtón csöngetniük, hogy lefüleljék a zavart okozó elemeket.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban minden évben szeptember első hétfőjén esedékes a Labor Day, vagyis a munka ünnepe, amelynek során országszerte az amerikai munkásmozgalom vívmányairól és a munkások hozzájárulásáról emlékezik meg a lakosság.

A 19. századig visszanyúló ünnep elengedhetetlen kelléke az utcai parádé, amit persze saját szervezésű otthoni bulikkal is megtold a nép, olykor-olykor túlzásba esve, az ilyen esetekben pedig a rendőrségnek kell beavatkoznia a szomszédok nyugalma érdekében. Ezt a munkát könnyítették meg a New York-i egyenruhások, amikor drónok bevetése mellett döntöttek.

Hirdetés

A The Verge beszámolója alapján ugyanis a New York-i rendőrség még a Labor Day előtt, egy sajtótájékoztató keretében figyelmeztette a lakosságot, hogy ezúttal drónokkal fognak a bejelentések végére járni:

"A drónok nem kiemelt és kiemelt hívásokra fognak reagálni, például ha egy 311-es bejelentés érkezik a nem sürgősségi vonalunkon, ahol a hívó azt állítja, hogy nagy tömeg van, egy nagy buli van az udvaron. Ilyenkor az eszközeinket arra fogjuk használni, hogy a helyszínre menjünk és megbizonyosodjunk a hívás megalapozottságáról. Így képesek leszünk meghatározni, hogy hány erőforrást kell a helyszínre küldenünk ezen a hétvégén. A dróncsapatunk odakint lesz ma estétől kezdve egészen hétfő reggelig."

- nyilatkozta a NYPD szóvivője az egész hétvégét felölelő népi bulizás felvezetéseként. Azt sajnos nem tudni, a hatóság végül hány esetben tett rendet a drónok bevetésével. A The Verge ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy a rendőrség 2021-ben kiadott tájékoztatójában nem szerepel, hogy akár ilyen esetekben is fel fogják használni a drónokat, és hogy nem teljesen tisztázott, hogy a hatóságnak joga van-e a levegőből bekukucskálni az emberek hátsó udvarába.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.