Hirdetés

Van olyan ország, ami már letiltotta a ChatGPT-t



|

Nem mindenhol kérnek az OpenAI mesterséges intelligenciájából.

Hirdetés

Viharként söpört végig az interneten az OpenAI által létrehozott, majd mindenki számára elérhetővé tett Generative Pre-trained Transformer, azaz a GPT-3. A nyelvi modell számos nyelven, többek között magyarul is remekül kommunikál, és már a Bingbe is beépítették egy fejlettebb, az internettel állandóan kapcsolatban lévő verzióját.

Márciusban azonban történt egy komoly hiba, ami miatt egy ideig elérhetetlen volt a ChatGPT, most pedig Olaszországban ideiglenesen elérhetetlenné tették emiatt az MI-t.

Hirdetés

Az olasz Nemzeti Adatvédelmi Hatóság arról számolt be, hogy március 20-án egy adatszivárgás történt, amiben a felhasználók beszélgetésein túl a fizetős felhasználók bankkártya adatai is érintettek lehetnek. Ezután úgy döntöttek, hogy letiltják az országban az OpenAI-hoz való hozzáférést.

A döntés azonnal hatályba is lépett, így a csizmából már csak VPN használatával lehet hozzáférni az OpenAI oldalán működő ChatGPT verziókhoz. Természetesen a Microsoft saját keresőmotorja, ami tulajdonképpen szintén ugyan az a mechanika, továbbra is elérhető, hiszen az "csak" egy keresőmotor.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.