Hirdetés

Van olyan vasúttársaság, ahol még mindig Windows 3.11-et használnak, és nem a MÁV az



|

Egy álláshirdetés világított rá, hogy a Deutsche Bahn még mindig a matuzsálemi operációs rendszert gyűri.

Hirdetés

Itt a PCW hasábjain nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindig érdemes olyan Windows verziót használni, amit még támogat a Microsoft, hiszen egy visszavonultatott főverzió számos biztonsági kockázatot rejthet magában, nem is beszélve az esetleges kompatibilitási gondokról az újabb szoftverek esetében.

Professzionális területeken azonban cseppet sem ritka jelenség, hogy egy-egy nyugdíjazásra ítélt Windows aktív szolgálatban ragad, a Deutsche Bahn, vagyis a német vasút pedig alighanem rekordot dönthetett ebben a műfajban.

A napokban ugyanis egy álláshirdetés bukkant fel az interneten, amelyben a DB egy olyan admint keresett, aki boldogul a Windows 3.11-gyel, az MS-DOS-szal és Windows for Workgoupsszal. Az MS-DOS-t talán senkinek sem kell bemutatni, a Windows 3.11 pedig 1993-ban, míg az integrált hálózatokra kifejlesztett Windows for Workgroups 1992-ben jelent meg.

Hirdetés

Matuzsálemi rendszerekről beszélünk tehát, az álláshirdetés alapján pedig a győztes jelöltnek ezeket kell karbantartania, illetve a driverek frissítéséről is gondoskodnia. A kiírás elárulja, hogy a régi rendszerek a mozdonyok fedélzeti kijelzőiért felelnek, amelyek fontos információkat jelenítenek meg a vezető számára, vagyis nem is akármilyen szerepkörben teljesítenek szolgálatot.

A Tom's Hardware kicsit beleásott a dologba, és a Hacker News fórumbejegyzései között turkálva kiderítette, hogy a Windows 3.11-es konfiguráció az ICE 1 és ICE 2 típusú mozdonyokban dolgozik, amelyeket a Deutsche Bahn legalább 2029-ig és 2030 szeretne üzemben tartani. Az egyik hozzászóló itt azt írja, hogy egy általa látott videó alapján egy 166 MHz-es processzor és 8 MB memória hajtja a rendszert, 1996-os dátumozású BIOS-szal.

Cikkünk írásakor az álláshirdetés már sajnos nem volt elérhető, de ha úgy érzed, hogy tolonganak benned a hasznosításra váró emlékek a Windows 3.11-ről, lehet hogy megéri dobnod egy e-mailt a Deutsche Bahnnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.