Hirdetés

Vaskos pénzjutalomban részesültek az iPhone 13 Prót távolról jailbreakelő hackerek



|

Épp csak megjelentek az iPhone 13-as modellek és az iOS 15, egy méltán híres, jailbreakekkel foglalkozó csapat máris megtalálta a rendszer gyenge pontjait.

Hirdetés

A Tianfu Cup egy kínai hacker verseny, ahol a résztvevők különböző hardverek vagy szoftverek védelmének megkerüléséért komoly pénzjutalomban részesülhetnek. Az idei versenyen kőkeményen bekezdett a mezőny, az első nap máris feltörték az Apple legújabb telefonjának védelmét, hiába futott rajta az iOS 15-ös rendszer.

Hirdetés

Akik jártasabbak a jailbreak világában, minden bizonnyal hallottak már a Pangu nevű csapatról, akik évek óta foglalkoznak az Apple rendszereinek feltörésével. A jailbreakelt készülékek funkciói közel androidos szinteken formázhatók, ami sokaknak fontosabb, mint az iOS megszokott stabilitása.

A Tianfu Cup jutalmazási rendszere többlépcsős, így ha egy versenyző akár csak egy kódot képes lefuttatni távolról, máris 120 ezer dollár üti a markát. A Pangu ennek a skálának rögtön a legfelső fokát célozta meg, távolról sikerült ugyanis egy teljes jailbreaket véghez vinni a célkészüléken, ezért pedig 300 ezer dollár ütötte a markukat.

Valószínűleg a módszer nem lesz nyilvánosan elérhető a közeljövőben, a verseny szabályzata ugyanis kimondja, hogy a sérülékenységekről tájékoztatni kell a releváns céget, és csak a javítás után szabad közzétenni a feltörés módszerét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.