Hirdetés

Vasvillával hackelte meg a Google Street View autóját egy ideges magyar



|

A balatonőszödi férfinek nem tetszett, hogy a kamerás autó végzi a dolgát.

Hirdetés

Nem ez az első eset, hogy támadás érte a Google utcaképeket készítő, speciális kamerákkal felszerelt autóinak egyikét, de valószínűleg most először alkalmaztak vasvillát a StreetView-autó kiiktatására.

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítette, hogy május 22-én Balatonőszödön egy helyi férfi megtámadta a keresőcég kamerás kocsiját, mert nem tetszett neki, hogy az autó - egyébként engedéllyel - felvételeket készít a környékről.

Hirdetés

Az illető ezért félreállította a StreetView-autót, belekötött a sofőrbe, majd a vasvillájával megrongálta az autóra erősített kamerákat, amelyek így használhatatlanná váltak.

A StreetView-autót vezető sofőr ekkor értesítette a rendőrséget. A hatóság emberei az incidens után rövid idővel már el is fogták az 51 éves balatonőszödi férfit, akit rongálással gyanúsítanak.

Idén tavasszal írtuk meg, hogy a Google Utcakép kamerás autói újra visszatérnek Magyarországra, ahol több hónapon át dolgoznak majd, főleg Sopron, Szekszárd, Mezőtúr, Szentes, Tapolca, Karcag, Baja és Miskolc környékén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.