Hirdetés

Védelmébe vette az abortuszra váró amerikai nőket a Google



|

Több nagy óriásvállalat mellett a Google is támogatását fejezte ki.

Hirdetés

Hatalmas felháborodást váltott ki, mikor az amerikai Legfelsőbb Bíróság nemrégiben felülírta a Roe vs. Wade per korábbi döntését, aminek értelmében alkotmányos jognak számított az abortusz az Egyesült Államok területén. Ha a döntés valóban életbe lép, számos állam azonnal élesíti a már előkészített jogszabályt, ami betiltja a terhességmegszakítást.

Az Apple már korábban tisztázta, hogy minden segítséget megad majd azoknak az alkalmazottainak, akik abortuszra várnak, de a lakhelyük miatt erre nincs lehetőségük.

Hirdetés

A Legfelsőbb Bíróság döntése után eltelt időszakban a Google is többször világossá tette, hogy továbbra is ellenállnak a kormány túlzott adatigényének, és ugyan konkrétan a Roe vs. Wade ítélet eltörlését nem említik, törölni fogják az abortuszklinikák, termékenységi központok és szenvedélybeteg-intézetek látogatottsági adatait, hogy azok véletlenül se kerülhessenek ki az adatbázisukból.

A Google szerint a felhasználók adatai biztonságban vannak náluk, és ugyan ezek alapján vissza lehetne keresni, hogy kik látogatnak meg fentebb felsorolt intézményeket, ezt egyrészt eddig sem adták ki, ezután pedig el is fognak távolítani minden erre irányuló információt. Arra a Google szóvivője nem tért ki, hogy mi alapján azonosítják majd az ilyen látogatásokat, vagy hogy egészen pontosan hogyan történik majd a takarítás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.