Hirdetés

Véget ért az Apple és a Samsung háborúja



|

A nyilvánosság számára ismeretlen összegben, de végleg megállapodott egymással az Apple és a Samsung, a 7 éve tartó szabadalmi vitát lezárták.

Hirdetés

Az Apple és a Samsung nagy mérföldkőhöz érkeztek: befejezték egymással a bíróságon a háborút. Az Apple még 2011-ben perelte be a Samsungot, amiért az állítólag lemásolta az Apple iPhone-t dizájnban, amikor a saját okostelefonjait kezdte el gyártani. 

Hirdetés

A bíróság 2012 augusztusában 1,05 milliárd dollárt ítélt az Apple javára, az évek során ezt az összeget végül lefaragták. A múlt hónapban az ügy a végére ért, sok-sok tárgyalás és meghallgatás után. Az Apple 1 milliárd dollárt követelt, a Samsung maximum 28 milliót adott volna. A bíróság végül 538,6 millió dollárt ítélt oda az Apple-nek. 

Az Apple és a Samsung most ismeretlen összegben, de végleg megállapodtak, a 7 éve tartó szabadalmi vitát lezárták. Érdekesség, de a jogi csata alatt végig együtt dolgozott a két óriás, a Samsung ugyanis chipeket és kijelzőket értékesített és gyártott az iPhone készülékekbe. 

Iparági források szerint minden egyes iPhone X után 110 dolláros bevételt kap a Samsung. A jogi háború lezárása után arra számíthatunk, hogy még nagyobb mértékben működik majd együtt a két vállalat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.