Hirdetés

Végleg ejtheti az androidos appok támogatását a Huawei



|

Teljesen szakíthat a Google-lel a Huawei új operációs rendszere.

Hirdetés

Az Egyesült Államok szankciós politikája még 2019-ben érte utol a Huawei-t, amely ennek következtében elvesztette a hozzáférését a Google szolgáltatásaihoz, így kénytelen volt egy saját mobil operációs rendszerrel előállni a 2021-ben kiadott HarmonyOS képében, ami azóta már több mint 700 millió eszközön fut.

A platform kompatibilis maradt az androidos alkalmazásokkal, mivel a gépház alatt a Google-féle rendszer egy nyers verziója dolgozik, a jelek szerint viszont ennek hamarosan vége, a HarmonyOS 2024-ben debütáló következő változata ugyanis szakít ezzel a gyakorlattal.

Hirdetés

A Huawei még a szeptemberben tartott fejlesztői konferenciája keretében leplezte le a HarmonyOS Next néven futó operációs rendszert, már akkor beharangozva, hogy ez a HarmonyOS egy "tiszta" verziója lesz, teljesen elvágva az androidos könyvtárak támogatását. A kijelentést ugyanakkor erős fenntartásokkal kezelte a nyilvánosság, mivel a gyártó anno azt is hevesen bizonygatta, hogy az eredeti HarmonyOS-nek sem lesz köze az Androidhoz.

Most azonban a South China Morning Post közölt egy jelentést, amely alapján az olyan kínai technológiai óriások, mint a JD.com, a NetEase vagy a Meituan már versenyt futnak a HarmonyOS-es fejlesztőkért, hogy el tudják készíteni az appjaik HarmonyOS Nexthez szükséges natív kiadásait. Ez pedig arra utal, hogy az új operációs rendszerben már valóban nem lesz elég "újrahasznosítani" az eredetileg Androidra kiadott appokat.

A 9to5Google beszámolója alapján ezt bizonyíthatja egy korábbi videó is a Weibo közösségi oldalon, ami azt mutatta, hogy a HarmonyOS Nexten már meg sem lehet nyitni az Android .APK kiterjesztésű fájljait. Mindent összevetve tehát jó esély van rá, hogy a Huawei ezúttal tényleg szakítani fog a Google-lel, amit azért merhet meglépni a vállalat, mert az óriási kínai piacon még mindig népszerűnek számítanak a mobiljai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.