Hirdetés

Végpontok közötti titkosítással újít a Google Messages



|

A Google Messages bétáját használók egy részénél már aktiválták is a végpontok közötti titkosítást.

Hirdetés

A Google a múlt hónapban jelentette be, hogy eleget tesz egy régi kérésnek, és végpontok közötti titkosítással erősíti meg a Google Messages szolgáltatását. Ez a titkosítás most elindult a bétát használók egy részéhez, vagyis a beszélgetések tartalmát kizárólag a küldő és a fogadó felek láthatják, más nem tudja elolvasni az üzeneteket. 

Kezdetben a két felhasználó közötti beszélgetések lesznek végpontok közötti titkosítással ellátva, és a titkosítás alapból be lesz kapcsolva. Kikapcsolni nem lehet, a régebbi beszélgetéseket is automatikusan titkosítja a rendszer. 

Hirdetés

A RCS/Chat engedélyezése mellett ehhez azonban most a béta állapotú szoftverre van még szükség. Amint él a funkció, egy lakat ikon ad visszajelzést annak meglétéről. Ez a köldés gombon és az időbélyegeken, értesítőkön is látszik. 

Első körben Amerikában és Kanadában jelent meg a funkció, amely a Google szerint nagyobb biztonságot ad chateléskor. A mobilos appokon kívül a webes kliensben is aktiválják, de mindenki számára csak valamikor jövőre válik elérhetővé. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.