Hirdetés

Végre egy hely, ahol cseveghetsz az instagramos barátokkal



|

Megérkezett a Threads, ami egy önálló app, és arra való, hogy az Instagramon lévő közeli barátainkkal beszélgessünk.

Hirdetés

Tavaly novemberben az Instagram előállt egy Close Friends nevű funkcióval, amelynek keretében a történeteinket kiválasztott követőkkel oszthattuk meg. Nagyjából egy évvel később pedig itt van az új Threads nevű app, aminek a lényege, hogy a közeli barátokkal együtt használjuk. 

Hirdetés

A Threads segítségével könnyedén megoszthatjuk a közeli barátokkal a képeket és videókat. Azok elkészítése után csak az illetők profilképére kell nyomni, és fölfelé simítani az elküldéshez. Az app különb helyet kínál a bejövő üzeneteknek is, és zavartalan beszélgetéseket tesz lehetővé, ugyanis csak azoknak az üzenetei lesznek itt, akiket már hozzáadtunk a közeli barátok listájához. Természetesen a normál  Instagram appban is lehet majd bárkivel beszélgetni, a Threads azonban egy különálló helyet ad ehhez az ismerősök kapcsán. 

A Status funkció lényege az új alkalmazásban az, hogy különböző emojikkal tudathatjuk másokkal, mi a helyzet. Hasonló ez a WhatsApp About funkciójához. Az állapotfrissítéseket képes automatikusan is elvégezni app, anélkül, hogy kiadná a pontos földrajzi helyzetünket: a koordináták azonosítása után például annyit ír ki, hogy kávézóban vagyunk; ha pedig töltőn van a mobil, kiírja, hogy mindjárt lemerül az akkunk - innen tudják majd a többiek, hogy talán csak később kapnak tőlünk választ. 

A Facebook pedig esküszik, hogy nem tárolja el a szerverein a helyadatainkat, és azok törölve lesznek a készülékről is, ha egyszer majd eltávolítjuk az appot. Ezt persze esélyesen a világ fele a megfelelő szkepticizmussal fogadja majd, de higgyük el, hogy így van.

Az új csevegőapp természetesen szintén azért készült, hogy minél több felhasználót vonzzon be a "Facebook birodalomba". Ahogy közösségi oldalak terén, úgy a chat-alkalmazásokban is megfigyelhető, főleg a legfiatalabb internetező generációnál, hogy nem akarnak a Facebookhoz köthető felületen aktívak lenni, "mert ott vannak a szüleik és a tanáraik". És hiába köztudott, hogy az Instagram is évek óta a Zuckerberg-csapat része, még mindig sokan úgy tekintenek rá, hogy a Facebookot helyettesítő szolgáltatás, ezért aki a Messenger helyett valami mást keres (és ráadásul aktívan használja az Instagramot), az esélyesen rákaphat a Threads-re is ahelyett, hogy valamelyik konkurens csevegőt használná.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.