Hirdetés

Végre fény derült az egyik legrégebbi mém valódi eredetére



|

Sokáig tévedésben éltünk a Doot Doot mémmel kapcsolatban, egy dokumentumfilm azonban feltárta a trombitázó koponya igaz történetét.

Hirdetés

Valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk a Doot Doot vagy Skull Trumpet néven is ismert mémet, amely még 2011-ben kezdett el terjedni az interneten, elsősorban a már akkor is erősen elavult, a maga módján mégis végtelenül bájos megjelenésének köszönve a világhírét.

A trombitázó koponya kapcsán sokáig alapvetésnek számított, hogy a gyerekeknek szóló Microsoft 3D Movie Makerből (1995) ered. Még a mémek történetét nyilvántartó KnowYourMeme is így hivatkozik rá, ám az utóbbi években felvetődött, hogy valójában máshonnan származhat. Hogy mégis honnan, arra eddig nem volt válaszunk, egy videós azonban megoldotta a rejtélyt.

Hirdetés

A Jeffiot nevű youtuber néhány napja tette elérhetővé a közel 45 perces dokumentumfilmjét, amelyben kimerítően utánajárt a kérdésnek. Aki nem szeretné lelőni a poént, az itt hagyjon is fel az olvasással, és nézze végig a nem mindennapi nyomozást, a többieknek viszont a belinkelt videó alatt eláruljuk a választ.

A közösségi médiát is bevető hosszas kutakodás után Jeffiot arra jutott, hogy a Doot Dootot eredetileg egy amatőr művész, Cathy Jarboe készítette a Photoshop "Liquify" eszközével, és még egy díjat is nyert vele. Az animációt elsőként a kétezres évek közepén népszerűsítette az időközben megszűnt Heather's Animations nevű weboldal, amely a korai internetes GIF-ek gyűjtésére szakosodott.

Jarboe sajnos 2020-ban elhunyt, így ő maga már nem kommentálhatta a felfedezést, a videós viszont értesítette a családját a nyomozás eredményéről, így ők legalább tudnak róla, hogy a rokonuknak köszönhető a világ egyik legismertebb méme.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.