Hirdetés

Végre: itt a tényleg működő LEGO kijelző



|

Mindig is zavart, hogy csak festék vagy matrica van a LEGO kijelződön? Nem vagy egyedül.

Hirdetés

Gyerekként egy botra is könnyedén rámondjuk, hogy az bizony egy csúcs lézerfegyver, és nem zavar minket, ha a LEGO-elemek nem funkcionálnak, elég, ha a rajtuk lévő matrica vagy festék segítségével nagyjából hasonlítanak arra, aminek a gyártó mondja őket. Ez valószínűleg a mai kor gyerekeire is érvényes, annak ellenére, hogy olyan világban nőnek fel, ahol minden érintőkijelzős, interaktív, okos.

James Brown azonban nagyon szerette volna, ha az apró, 2x2-es LEGO kijelzője valóban funkcionál, ezért nekilátott alkotni.

Hirdetés

Egy 3D-s nyomtató és egy ARM-alapú mikrokontroller segítségével létrehozta az extra apró megjelenítőt, amin egy animáció fut. Az elemben egy 0,42"-es kijelző van 72x40-es felbontással, ami egy ARM Cortex M0 mikrokontrollerhez kapcsolódik. Az áramot egy régi LEGO 9V szolgáltatja a bogyókon (ez rá a szakkifejezés?) keresztül. 

A projekt elődje a billentyűzet, aminek minden egyes gombjába egy mini OLED kijelzőt épített, így a betűk gombnyomásra kicsiből nagyba válthattak. Nem hasznos, de érdekes. Twitteren ennek elkészítését is részletesen dokumentálta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.