Hirdetés

Végre multitask-képes lett az iPadeken futó Gmail



|

Az Apple tabletein egy ideje megoldható egyszerre több app futtatása egymás mellett, a Gmail viszont eddig nem támogatta ezt a funkciót.

Hirdetés

Egy tablet kijelzője már jóval nagyobb egy átlagos telefonénál, és mind a hardveres motor ereje, mind pedig az operációs rendszer lehetővé teszi, hogy egyszerre több alkalmazást futtassunk úgy, hogy ezek akár egymás mellett láthatóak, és interakcióba is léphetnek egymással. Az iPad egy ideje tudja ezt, de nem minden app támogatta az ilyen kezelést, a Gmail sem - mostanáig.

Hirdetés

A Google levelezője mostantól megjelenik a Dock többi olyan alkalmazása között, amelyek multitasking formában is megjeleníthetőek, olyan egyéb Google termékekkel együtt, mint a Fotók vagy a Naptár. Ugyan "kis lépés az emberiségnek" ez az újítás, de kényelmi szempontból nagyon is sokat számít a frissítés.

Így például könnyebben írhatunk levelet egy olyan megbeszéléssel vagy találkozóval kapcsolatban, amelynek a részleteit a Gmail mellett megjelenő Naptár ablakban keresgéljük ki, de arra is jó ez a nézet, hogy fogd-és-húzd módszerrel képeket, fájlokat emeljünk be a levelekbe csatolmányként.

A Google rövid közleményben tudatta, hogy a funkció mind az egyéni felhasználóknál, mind pedig a G Suite ügyfeleknél elérhetővé vált, de ehhez természetesen meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a legfrissebb változatot használjuk. Emellett az új nézethez érdemes az iPad Beállítások menüjén belül a Home Screen & Dock / Multitasking almenükbe lépve engedélyezni a több alkalmazás egyidejű futtatását ("Allow Multiple Apps"), a Gmailben pedig a gyorsgombok használatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.