Hirdetés

Végre: új alkalmazásokkal szabadít meg a windowsos iTunestól az Apple



|

Teljesen új appokkal jelentkeztek a cupertinóiak, így már nem sok okunk marad a gyűlölt iTunes használatára.

Hirdetés

Habár az Apple saját ökoszisztémája épp az egyszerűsége és az átláthatósága miatt vált népszerűvé, a felhős szolgáltatások térhódítása előtt még fontos szerepet betöltő iTunes windowsos verziója cseppet sem tükrözi ezt a filozófiát: az Apple gyári szoftverébe egyszerűen túl sok funkciót zsúfoltak, ezért sosem volt könnyen kezelhető vagy gyors, és bizony a megbízhatósága is hagyott némi kívánnivalót maga után.

Épp ezért remek hír, hogy több mint 20 év után végre megszabadulhatunk a közutálatnak örvendő klienstől, az Apple ugyanis egy sor új alkalmazással jelentkezett, amelyek nagyrészt kiváltják az iTunes for Windowst.

Hirdetés

Ebből a szempontból az Apple Devices bizonyulhat a leghasznosabbnak, teljesen átvéve a biztonsági mentések készítésének és visszaállításának, valamint az adatok/fájlok szinkronizálásának és a frissítések telepítésének feladatát az almás eszközeink kapcsán. Ugyan manapság már kevés átlagfelhasználó intézi ezeket a számítógépén, ám aki élne a lehetőséggel, annak az új célszoftver remélhetőleg jobb élményt nyújt majd, mint a körülményes iTunes.

Itt pedig még messze nincs vége, a cupertinóiak ugyanis egy új Apple Music alkalmazást, valamint egy dedikált Apple TV klienst is szállítottak, továbbá az iCloud asztali appját is teljesen felújították. Az utóbbinál a letisztultabbá vált kezelőfelület egyszerűbbé tette az iCloud szinkronizációt használó alkalmazások megtekintését, illetve a tárhelyhasználatról is átláthatóbban tájékoztat.

A nagy kérdés, hogy mi vár most az iTunesra, mivel a régi szoftverben már csak az audiobookok és a podcastek kezelése maradt. Az iTunes for Windows egyébként 2003-ban vált elérhetővé, azokban az időkben, amikor az Apple még az iPodból és a digitális zenék árusításából szerezte a bevételei nagy részét. Az iPhone 2007-es megjelenésével azonban új, további igények támadtak, a cupertinóiak pedig mindent ezzel az egy szoftverrel igyekeztek megoldani, ami az évek során egyre kellemetlenebbé tette a felhasználói élményt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.