Hirdetés

Végzett a virtuális valósággal a Google



|

A Pixel 4 mobilok nem támogatják a Daydream VR platformot, a Google pedig megerősítette, hogy gyakorlatilag végzett a virtuális valósággal.

Hirdetés

A Google gyakorlatilag nyugdíjba küldte a Daydream VR platformját, és ezzel a virtuális valósággal is végzett. Az óriás többé nem árulja a Daydream View headsetet, és az új Pixel 4 és Pixel 4 XL sem támogatják a platformot. 

Hirdetés

A cég azt mondja, hogy a meglévő felhasználókat egyelőre tovább támogatja, és az appok is működőképesek maradnak egyelőre. Új hardverre vagy szoftverre viszont innentől kezdve senki ne számítson. 

A Google hivatalos állásfoglalása szerint egyáltalán nem érdeklődtek olyan széles körben a felhasználók és a fejlesztők a VR platform iránt, mint amire a Google számított. A használati idő ráadásul folyamatosan csökken a meglévő felhasználóknál is. 

A Daydream View az első Pixel mobilokkal együtt érkezett, és VR-headsetté alakította a készülékeket. Bár az élmény nem volt annyira jó, mint egy önálló VR-rendszeren, sokkal egyszerűbb és olcsóbb volt, kompatibilis mobil mellett. 

Kényelmetlenségi okokból a platform nem lett túl népszerű, inkább tech demó érzést keltett, mint jó használati élményt. Azt pedig mostanra az elemzők is belátták, hogy az emberek egyáltalán nem őrültek meg úgy a virtuális valóságért, mint ahogy arra a nagy cégek számítottak. 

A Google a jövőben a kiterjesztett valóságra koncentrál inkább, AR-élményékbe fektet, mint a Google Lens, a kiterjesztett valóságra építő navigációs elemek a Google Térképben vagy a keresőben. Mindhez elég lesz egy mobil, az arcunkra nem kell headsetet tenni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.