Hirdetés

Véletlenül se érintsd meg a fekete pöttyöt az okostelefonod kijelzőjén



|

Aki az iMessage-ben vagy a WhatsAppon egy fekete pöttyöt kap üzenetben, az jobban teszi, ha véletlenül sem érinti azt meg.

Hirdetés

Emlékeztek még arra az indiai karakterre, amely képes volt egymaga összeomlasztani az iMessage üzenetküldőt és az iPhone-okat? Nem, nem tért vissza, de van egy másik kellemetlen utódja. A "halálos fekete pöttyként" emlegetett jelenség képes lefagyasztani az okostelefonok rendszerét, amikor azt valaki megérinti. 

Hirdetés

Ha valaki a képen látható fekete pontot megkapja üzenetben, akkor tudnia kell, hogy az valójában ezernyi Unicode stringet tartalmaz, ami olyan állandó ciklussal fogja le a rendszer erőforrásait, hogy a készülék képtelen lesz feldolgozni az utasításokat, és lefagy. 

Nem csak az iMessage (és így az iPhone és iPad készülékek) érintett, a WhatsApp androidos verziója is. Fontos, hogy aki ilyen üzenetet kap, az véletlenül se nyomjon rá. 

A megoldást jelenleg az jelenti, ha kényszerítjük az üzenetküldő bezárását, majd a konkrét beszélgetést hosszan nyomva tartva töröljük. Az Apple valószínűleg hamarosan rendszerfrissítés formájában orvosolja ezt a kellemetlenséget, és bizonyára a WhatsApp is hamarosan frissül. 

Addig is reméljük, hogy csak kevesen akarnak kiszúrni az ismerőseikkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.