Hirdetés

Véletlenül se nézd meg a Facebook Messengeren, amit az ismerősöd talált

|

Újabb vírus terjed a Facebook Messenger üzenetküldőn, ebben azt akarják megmutatni nekünk, hogy "mit találtak". Véletlenül sem szabad rányomni.

Hirdetés

Sajnos újra és újra előfordul, hogy a csalók a Facebook Messenger felhasználóit veszik célba, méghozzá olyan érdekes üzenetekkel, amelyekben valamire rá kell nyomni: egy képre, hivatkozásra, fotóra, mert az fantasztikusan érdekes az üzenet állítása szerint. Ilyesmit igazi ismerősünktől is kaphatunk, ha az illető csalás áldozatául esik.

A csalók üzenetének lényege persze az, hogy a kattintás után megpróbálnak személyes adatokat lopni vagy kártevővel megfertőzni. 

Hirdetés

A HVG arra hívta fel a figyelmet, hogy a hazai Messenger-felhasználókat most egy "Nézd, mit találtam" jellegű, videós üzenettel próbálják támadni. Az üzenetben egy videónak látszó hivatkozás van, ami lejátszási ablaknak álcázza magát, de egy weboldalt nyit meg, hamis nyereményjátékkal. 

Erre az üzenetre még véletlenül sem szabad rányomni, sem a weblapon megjelenő linkekre, ha esetleg valaki azt megnyitotta volna. A kért engedélyek megadásával ugyanis a saját Facebook-fiókját is megfertőzheti az, aki így tesz - ebben az esetben pedig egyből adatokat lophatnak vagy kártevőket telepíthetnek a rosszakaró támadók. 

Aki pedig visszavont üzenetekről kap értesítést, annál jó eséllyel arról lehet szó, hogy az ismerőse a csalás áldozata lett, és most törli a szétküldött üzeneteket. 

Ha további hasznos tippeket akarsz kapni (vagy esetleg segítenél megosztani azokkal, akik rászorulnak), akkor látogass el az #oszdazészt oldalunkra! 

Hirdetés
Ügyfélszolgálati változás!
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.