Hirdetés

Vezetékes neten és Wi-Fi-n is extra védelmet kapnak az online csalók ellen az egyik nagy hazai szolgáltató ügyfelei



|

Új szolgáltatás véd a netes csalóktól, ha telekomos előfizetésed van.

Hirdetés

Általánosságban is igaz a trend, hogy az utóbbi években egyre több adathalászati célú támadásnak vagyunk kitéve az interneten, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy az ünnepi időszakot jellemző hajtásban még a szokásosnál is több próbálkozással találkozni a kibertérben.

Az online bűnözők kedvenc módszere, hogy különböző ismert szereplőknek, például bankoknak, futárcégeknek vagy hatóságoknak kiadva magukat hamisított weboldalakra csábítják az óvatlan áldozataikat, ahol aztán a szolgáltatók nevében szerezik meg azok fizetési adatait. A legfontosabb teendőnk így tehát az, hogy mindig nagy figyelemmel járjunk el a többnyire e-mailben vagy SMS-ben érkező kamu felszólítások kapcsán, a Telekom viszont most egy plusz védvonalat is beépített a rendszerbe.

Hirdetés

A HVG beszámolója szerint Netvédelem néven egy teljesen új szolgáltatást indított el a cég, amely az ún. gigabites csomagokkal (Gigaterős Optika Net 1000, 1000 Pro és 2000 Pro) bíró ügyfelek esetében blokkolja az adathalász oldalak, valamint a kártékony szoftvereket (vírusok, kémprogramok) tartalmazó weblapok megjelenítését.

"Ha a Netvédelem felfedez egy olyan tartalmat, ami veszélyt jelenthet számodra, azt blokkolni fogja, és erre felhívja a figyelmedet az oldal betöltésekor. Amennyiben mégis meg szeretnéd tekinteni a tartalmat, ki kell kapcsolnod a szolgáltatást."

- írja a Telekom weboldala.  A Cisco Umbrella DNS Security technológiára épülő Netvédelem nagy előnye, hogy nemcsak a böngészős internetezés során őrködik, hanem hálózati szinten aktív, így az otthoni vezetékes és vezeték nélküli internetre csatlakozó összes eszköz forgalmát monitorozza. A gigabites csomagok előfizetőinek nincs további teendőjük, a szolgáltató automatikusan aktiválta náluk az új biztonsági megoldást.

A Netvédelem vezérlése a Telekom applikációból és a Telekom Fiókból lehetséges, beleértve a szolgáltatás kikapcsolását is, amit viszont nem ajánl az üzemeltető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.