Hirdetés

Vibrátor próbálta ellopni egy vásárló adatait, de szakértők szerint az USB-óvszer megmenthet bárkit ettől



|

Olykor még a szexjátékokhoz sem árt óvszert használni.

Hirdetés

Biztonsági szakértők rendszeresen figyelmeztetnek arra, hogy nem ajánlatos szabadon hozzáférhető USB töltőkre csatlakoztatni a telefonunkat, a tabletünket vagy éppen a számítógépünket, ezek a publikus aljzatok ugyanis könnyen megfertőzhetik a készülékeket, közvetlenül telepítve a kártevőket a hardverre.

No de mi van akkor, ha egy boltban vásárolt eszköz miatt kerülünk bajba? A jelek szerint sajnos ez sincs kizárva, amire most egy bizarr eset mutatott rá egy vibrátorral a főszerepben.

A sztorit egy időközben törölt Reddit-poszt indította el. Ennek szerzője arról számolt be, hogy a helyi plázában vásárolt egy USB csatlakozóval szerelt vibrátort, amit töltés céljából a számítógépére dugott, ekkor pedig az eszköz automatikusan elindított egy letöltést. A Malwarebytes kiberbiztonsági szoftver kártevőként azonosította a fájlt, és leállította a folyamatot.

Hirdetés

A többit már maga a Malwarebytes fejlesztője teszi hozzá egy blogbejegyzésben, amiből kiderül, hogy a fertőző vibrátor egy Spencer's Pussy Power 8-Function volt, amin a Lumma nevű vírus rejtőzött.

Ez a szolgáltatásként (Malware-as-a-Service) terjesztett kártevő kriptovalutás pénztárcákból, böngészős bővítményekből és kétfaktoros azonosítási rendszerekből lopja el az adatokat, amivel jelentős károkat okozhat az áldozatoknak. A kiberbiztonsági cég felkereste a vibrátor gyártóját, amely csak annyit közölt, hogy tud a problémáról, és hogy már vizsgálatot indított az ügyben.

A történtek fényében a Malwarebytes azt javasolja, kezeljük úgy az ismeretlen USB-s eszközöket, mintha egy utcán talált pendrive-val lenne dolgunk, és még töltés céljából se dugjuk őket a számítógépünkre. Ilyen esetekben a cég inkább hagyományos töltők használatát javasolja, illetve léteznek úgynevezett USB-kondomok is, amelyek köztes állomásként megakadályozzák a kártevők telepítését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.