Hirdetés

Vigyázat, kamu OnlyFans-képekkel terjedő vírus szedi áldozatait



|

Pikáns képeket ígérnek a neten terjedő állományok, de valójában egy veszélyes kártevőt rejtenek.

Hirdetés

Az eredetileg általános jellegű tartalmak megosztására létrehozott OnlyFans az évek során a pucér képek és a kemény pornó Mekkájává vált, amelyen már olyan celebek is saját fiókkal bírnak, mint Carmen Electra vagy Denise Richards. Az üzemeltetők nemrég dicsekedtek el vele, hogy meredeken nő azok száma, akik a platformon teszik pénzzé a bájaikat, így nem csoda, hogy az áldozatokra leső kiberbűnözők is előszeretettel használják ki az oldal körüli felhajtást.

A BleepingComputer beszámolója szerint ismeretlen elkövetők egy rosszindulatú kampány keretében fórumos posztokban, üzenetekben és weboldalakon tesznek elérhetővé olyan tömörített fájlokat, melyek az ígéret szerint különböző OnlyFans-sztárok illegálisan lemásolt tartalmait rejtik, de valójában a DcRAT nevű trójai vírust szabadítják rá a számítógépekre.

Hirdetés

A kártevő révén a hackerek rögzíthetik a billentyűzettel begépelt karaktereket, hozzáférhetnek a webkamerához és a fájlrendszerhez, valamint egy zsarolóvírusos plugint is tartalmaz a program, amivel potenciálisan zárolhatók a megtámadott PC-k. A DcRAT alapja az AsyncRAT nevű, távoli hozzáférést kínáló program, amely szabadon elérhető a GitHubon, a fejlesztője viszont már nem frissíti, miután sorozatos visszaélések történtek vele.

A VirusTotal adatbázisa alapján az új trójait egy olyan .zipbe rejtve is terjesztik, amely az egykori felnőttfilmes sztár, Mia Khalifa meztelen képeit ígéri. A kártevőt felfedező eSentire szerint a kampány már január óta fut, így sokan találkozhattak vele a világháló sötét bugyraiban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.