Hirdetés

Vigyázat, már megint cserben hagyhat az iPhone-od ébresztője



|

Újabb iOS 17-es hiba okozhat komoly gondot azoknak, akik az iPhone-jukra hagyatkoznak az ébresztésben.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy az iOS 17 a nagy változtatások helyett a stabilitásra helyezte a hangsúlyt, egész rázósan alakul az operációs rendszer pályafutása, elég csak az iPhone 15 Pro-szériánál okozott melegedésre és az indokolatlan éjszakai újraindulásokra gondolni, melyek közül az utóbbiak akár az ébresztés kimaradását is eredményezhették.

Habár a platform azóta több nagyobb frissítést is kapott, most újabb hiba ütötte fel a fejét, amely ismét az ébresztés révén okozhat nagy bosszúságokat az iPhone-tulajdonosoknak.

Az almás mobilnak szentelt legnagyobb Reddit-fórumon ugyanis az elmúlt napokban rengetegen panaszkodnak arra, hogy az iOS 17 alatt nem szólal meg az ébresztőjük, érthető módon sok kellemetlenséghez vezetve. Habár a bugról beszámoló posztra már több mint 1000 hozzászólás érkezett, az Apple továbbra sem reagált a helyzetre, így csak a felhasználói magyarázatokra hagyatkozhatunk.

Hirdetés

A legnépszerűbb elmélet szerint a Figyelem-funkció a hibás, amely azt hivatott érzékelni, hogy éppen nézzük-e a képernyőt, és ha így találja, halkabbra állítja az értesítési hangokat, köztük az ébresztőt is. Az egyik lehetséges "javítás" tehát ennek a kikapcsolása, amit a Beállítások > Face ID és jelkód > Figyelemérzékelő funkciók menüpontban lehet megtenni. Az érdekes viszont az, hogy ez a megoldás alapértelmezetten senkinél sincs aktiválva.

A további népi gyógyírek a készenléti üzemmód kikapcsolására, az ébresztések számának csökkentésére vagy az egyedi riasztási hangok alapértelmezettre való visszaállítására esküsznek, így bőven van mivel kísérletezgetniük az érintetteknek. A legjobb persze az lenne, ha érkezne egy hivatalos javítás, ennek azonban e sorok írásakor még se híre, se hamva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.