Hirdetés

Vigyázat, tűzveszélyes power banket hívtak vissza!



|

Több hazai áruház is forgalmazza a tűzveszélyes eszközt.

Hirdetés

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy nem kimondottan szerencsés év ez a power bankek számára, hiszen az egyik nagy gyártó, az Anker néhány hónapja már kénytelen volt visszahívni egy tűzveszélyesnek bizonyult modelljét, most pedig megismétlődött a történet, ezúttal ugyanis a Lenovónál játszódik le ugyanez.

Az érintett modellt ugyan hivatalosan nem forgalmazza Magyarországon a cég, ám ahogy a HVG rámutatott, ennek ellenére több áruház kínálatában is fellelhető, vagyis nem kizárt, hogy a hazai háztartásokba is eljutott a kigyulladásra hajlamos termék.

Hirdetés

Egész pontosan a 40ALLG2WWW egyedi azonosítóval ellátott, PBLG2W modellszámú hordozható akkuról van szó, amit elsősorban laptopokhoz szánt a Lenovo. A 20 000 mAh kapacitású telep azon példányai tűzveszélyesek, amelyeket 2022 januárja és 2022 júniusa között gyártottak, ami szintén szerepel az eszközök hátoldalán (22/01, 22/02 stb.).

A problémás példányok azonosításhoz az alábbi fotót közölte az USA illetékes fogyasztóvédelmi szerve:

A Lenovo eddig egyetlen tűzesetről tud, de már ennek tükrében is felszólította az ügyfeleket, hogy ne vegyék igénybe a terméket, vagyis ne töltsék fel és ne is töltsenek vele semmit. A rossz hír, hogy hivatalos forgalmazás híján a magyar tulajdonosokra nem érvényes a kínai gyártó visszahívási akciója, így annál a cégnél érdemes próbálkozniuk, ahol beszerezték a tűzveszélyes power banket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.