Hirdetés

Vigyázz, ha UPC-snek látszó levélben akarnak neked ingyen mobilt adni



|

Noha a UPC már rég Vodafone, a csalók az ingyen okostelefon ígéretével így is megpróbálják átverni a gyanútlan felhasználókat.

Hirdetés

Magyarországon is rendszeresen próbálkoznak a csalók különböző adathalász kampányokkal, ezek között pedig számtalanszor volt már olyan, hogy a UPC nevét és logóját használták fel csalinak, valamilyen nyereményt emlegetve, amiért csak kattintani kell párat. Bár a UPC már a Vodafone része, a csalók most is a UPC logóját húzták elő a legújabb próbálkozásuknál, aminél megint értékes nyereményekkel hitegetik a gyanútlan felhasználókat. 

Hirdetés

A támadók most éppen a UPC évfordulójára hivatkozva akarnak Apple iPhone XS és Samsung Galaxy S10 mobilokat odaadni a szerencséseknek, akiknek állításuk szerint kisorsolták az IP-címét. Persze a felhívás szerint sietni kell, mert már csak pár darab maradt, sokan átvették a nyereményüket. Aki bármi ehhez hasonló szöveget olvas, az az esetek majdnem 100 százalékban adathalász támadók célpontjává vált. 

Kiemelten fontos, hogy hasonló ajánlatokra senki ne akarjon kérdőíveket kitölteni, fájlt letölteni vagy gombokra kattintani, azokon keresztül ugyanis személyes, bizalmas adatokat lophatnak, pénzt szerezhetnek vagy kártevőket telepíthetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.