Hirdetés

Világelső lesz a Vivo okostelefonja



|

A Synaptics kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasói a Vivo okostelefonjaiban debütálnak elsőként.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a Synaptics elkészült az első olyan kijelzőbe ágyazott ujjlenyomat-olvasóval, aminek már tart a sorozatgyártása. A cég azt mondta, hogy az öt legnagyobb okostelefon-gyártó egyikével már együtt is dolgozik. 

Hirdetés

Akkor a Synaptics megfogalmazása egyértelműen a Samsungra és a Galaxy S9-re utalt, azonban időközben kiderült, hogy valójában a kínai Vivo a Synaptics partnere. 

Patrick Moorheadnek lehetősége volt tesztelni a gyártás előtti verzióját az első olyan Vivo modellnek, amely már ezt az új szenzort használja. Az állítása szerint minden az elvárások szerint működik: a bekapcsológombbal életre keltjük a kijelzőt, majd az ujjunkat a képernyőn megjelenő ujjlenyomatra helyezzük, és kész.

Értelemszerűen egy plusz funkcióval vagy nyomásérzékeny home gombbal a kijelző bekapcsolására nem lenne szükség a jövőben. Az effajta szenzorok nagyon hasznosak lehetnek a közel keret nélküli okostelefonoknál, bár tény, hogy a hátlapra helyezett ujjlenyomat-olvasó használata is kényelmes, sokan ezt eleve jobban értékelik, még ha az asztalra téve a mobilt ez nem is elérhető. 

Az Apple az iPhone X-zel a 3D-s arcfelismerés irányába evezett, a Synaptics szerint azonban a Clear ID szenzoruk gyorsabb, mint a Face ID, ráadásul gyártani is olcsóbb. Állítólag akkor is működik, ha az ujjunk hideg vagy nedves. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.