Hirdetés

Villámgyorsan turbózza fel a fotókat az NVIDIA mesterséges intelligenciája



|

A mélytanulás segítségével a másodpercek töredéke alatt képes feljavítani a zajos fotókat az NVIDIA mesterséges intelligenciája.

Hirdetés

Bár az okostelefonok gyártói az elmúlt években csodákat műveltek a mobilfotózás terén, a legmodernebb zászlóshajóknak azért még van hová fejlődniük. A kameraszenzoroknak muszáj elég apróknak lenniük, hogy elférjenek az eszközökben, mindez pedig azt eredményezi, hogy a szenzorok nem mindig tudnak fizikailag elég fényt begyűjteni megfelelő idő alatt. Az ISO-értékek emelésével világosabb lesz a kép, de zajos is. A zoomolás szintén komoly problémákat jelenthet. 

Hirdetés

A gyártók igyekeznek komplex algoritmusokkal segíteni a helyzeten, tisztább és élesebb képet kínálva. A siker mértéke eltérő. A legjobb a Google HDR+ technológiája, de a Samsung, az Apple és az LG is igen sokat tesz szoftveres oldalon. 

Az NVIDIA, az MIT és az Aalto University kutatói azonban olyan komplex, mesterséges intelligenciára építő algoritmust raktak össze, ami a következő szintet képviseli. A szoftver a mélytanulásra alapoz, és a zajos képeket minták nélkül, a másodpercek töredéke alatt tudja feljavítani. 

Az eredmények igen látványosak, az AI remek munkát végez a képek helyreállításakor. Akár még a vízjeleket, szöveges részeket is eltünteti a képekről. A csapat NVIDIA Tesla P100 GPU-kat és TensorFlow mélytanulási keretrendszert haszált, vagyis adatközpont szintű hardverekről van szó. A technológia hamarosan megérkezik, de még nem az okostelefonokba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.