Hirdetés

Viselhető fordítógépet villantott a Fujitsu



|

Gombnyomás nélkül fordítja a beszélgetéseket a Fujitsu újdonsága, amelyet elsőként kórházakban tesztelnek.

Hirdetés

A beszédfelismerésben és a gépi fordításban óriási eredményeket értek el a nagy cégek az elmúlt évek során. Ennek hála az olyan appok, mint a Skype vagy a Google Fordító gyakorlatilag valós időben képesek fordítani az eltérő nyelveken zajló beszélgetéseket. 

Hirdetés

A Fujitsu most tovább ment, és bemutatott egy viselhető eszközt, amely gombnyomás nélkül képes lefordítani a beszélgetéseket. Egyelőre kórházakban tesztelik, és később is olyan helyeken vetnék be, ahol a nyelvi korlátok áttörése a cél. 

A Fujitsu már novemberben elkezdi az éles teszteket Japánban. A készülék mikrofonja képes elkapni a viselő és a beszélő hangját is, a nyelveket pedig automatikusan felismeri. Váltani is tud ezek között, beavatkozás nélkül. 

A gyártó szerint a beszédfelismerésben még zajos környezetben is 95 százalékos pontossággal működik az eszköz. Egyelőre a japán, az angol és a kínai nyelveket támogatja, de a jövőben ezt a listát bővítik. A kereskedelmi forgalomban a jövő évben jelenhet meg a fordítógép. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.