Hirdetés

Visszafogott áron kínál korrekt teljesítményt a legújabb Honor



|

A Honor X50 Pro egy régebbi csúcsprocesszorra szavazott, cserébe viszont nem kell rákölteni egy autó árát.

Hirdetés

Az amerikai szankciókkal sújtott Huawei még időben eladta a Honort ahhoz, hogy a 2013-ban alapított márka továbbra is jogosult maradjon a Google-szolgáltatások használatára, a sencseni gyártó pedig él is a lehetőséggel, és sorra hozza ki az új, teljes Android-támogatást élvező készülékeket. A paletta legfrissebb tagja a megfizethetőbb ársávban versengő Honor X50 Pro, amely középkategóriás processzor helyett egy régebbi csúcs-erőforrásra szavazott, s ezzel még mindig jelentős teljesítményt tesz le az asztalra.

A 6,78 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítésű ívelt AMOLED kijelzővel szerelt mobilban ugyanis a Qualcomm 2022 májusában bemutatott prémium SoC-ja, a Snapdragon 8+ Gen 1 dolgozik, benne az Adreno 730-as GPU-val. Az ezzel szerelt mobilok még ma is a legizmosabb készülékek közé tartoznak, így vélhetően a képernyő alatti ujjlenyomat-olvasóval támadó X50 Prónak sem lesz gondja a sebességgel, pláne, hogy a Honor 12 GB memóriát és 256 GB tárhelyet is biztosít.

Hirdetés

Ami a kamerát illeti, a hátlapon egy 107 megapixeles, f/1.8-as rekeszértékű széles látószögű lencse felelős a fotózásért, egy 2 MP-es, f/2.4-es rekeszértékű mélységérzékelős szenzorral kiegészítve, míg az előlapra egy 8 MP-es szelfikamera került. Ez összességében nem tűnik túl ígéretesnek, de a középkategóriában élhető kompromisszum lehet.

Ami jó hír, hogy a gyártó egy egész nagy kapacitású, 5800 mAh-s akkumulátort pakolt a burkolat alá, legfeljebb 35W-os vezetékes és 7,5 W-os (visszafelé is használható) vezeték nélküli töltéssel. Az X50 Pro fekete és zöld színben kerül boltokba, viszont sajnos csak Kínában, ahol átszámítva 357 eurót, vagyis nagyjából 137 ezer forintot kérnek érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.