Hirdetés

Visszakozott az Apple, később érkeznek csak a gyerekeket védő funkciók



|

A vállalat elég kemény fegyvert vetett volna be a pedofília ellen, ám a visszajelzések alapján megváltoztak a tervek.

Hirdetés

Nem olyan régen az Apple több olyan funkciót is belengetett, amelyekre gyakorlatilag azért van szükség, hogy biztonságosabbá tegyék a különböző eszközök használatát a gyermekek számára.

A tervezett újdonságok között van egy olyan apróság is, ami képes felismerni a gyermekbántalmazás nyomait tartalmazó fotókat, és habár ez alapvetően tényleg egy ütős megoldás lehet a pedofília visszaszorítására, de sajnos rossz kezekben meglepően veszélyes eszköz is lehet.

Hirdetés

Így hát nem is csoda, hogy sokan tiltakozásukat fejezték ki a tervezett változtatásokkal kapcsolatban, és valószínűleg nem azért, mert nem szeretnék felvenni a harcot a pedofíliával szemben, hanem sokkal inkább azért, mert sajnos tényleg megvan rá az esély, hogy az Apple megoldásával könnyen visszaélhet egy-egy nem éppen demokratikus ország vezetősége.

Szerencsére úgy tűnik, hogy a visszajelzések eljutottak a vállalathoz is, mivel az egy közleményben jelezte, hogy úgy döntöttek, még több időt szánnak az elkövetkezendő hónapokban a gyermekek védelmét szolgáló funkciók fejlesztésére. Az nem derült ki, hogy pontosan milyen változtatásokra számíthatunk, illetve így mikor érkezhetnek meg ezek az újdonságok, de már az is jó hír, hogy az Apple kész átgondolni a terveit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.