Hirdetés

Visszatérhet Magyarországra az Uber, egy feltétellel



|

Pont azokkal lépne együttműködésre, akik miatt elsősorban még 2016-ban távozni kényszerült.

Hirdetés

Lassan nyolc éve már, hogy kivonult az Uber, az egyik legismertebb és legkedveltebb autómegosztó szolgáltatás Magyarországról. Azonban nagyon úgy tűnik, hogy ez a helyzet hamarosan megváltozhat, a sors fintora pedig, hogy míg 2016-ban elsősorban a taxisok nyomására távozott az országból a szolgáltatás, addig most éppen velük együttműködésben térhet vissza.

Az ehhez kapcsolódó sajtóközleményből ugyanis kiderült, hogy az Uber a Főtaxi-csoporttal partnerségben bejelentette belépési szándékát a budapesti piacra. A diszpécserszolgálati engedélykérelmet egészen pontosan február 27-én nyújtotta be az F Mobilitás Kft., a Főtaxi leányvállalata, melynek megvalósulásával az európai nagyvárosok között az egyik első lehetne Budapest, ahol ilyen együttműködést alakít ki az Uber.

Hirdetés

Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy a Főtaxi az Uber alkalmazásba vándorol majd. Ennek szolgáltatásai továbbra is a már megszokott módokon lennének elérhetőek, míg Ubert csak az Uber alkalmazáson keresztül lehet majd hívni.

Kardos Eszter, az Uber magyarországi vezetője az együttműködéssel kapcsolatban - a közleményt idézve - elmondta:

"Az Uber világszerte együttműködik taxitársaságokkal, és a visszajelzések egyértelműek: az Uber és a taxik együtt többre képesek. A partnerség mindenki számára előnyös: segíti a taxisokat, hogy többet keressenek, a lakosság utazási lehetőségei bővülnek, és a budapesti közlekedés hatékonyabbá válik. Az Uber teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy felelős partnere legyen a szolgáltatásainkra támaszkodó sofőröknek és utasoknak Budapesten."

Mint az kiderült, az Uber alkalmazást 2023-ban közel 100 ezer alkalommal nyitották meg Budapesten úgy, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető a városban.

Nagy Elek, a Főtaxit tulajdonló Lexholding Zrt. igazgatóságának elnöke úgy fogalmazott:

"A személyszállítás legújabb trendjei és kihívásai azt diktálják, hogy a Főtaxi élére álljon a piac megújításának. Mindezt az applikáció-alapú személyszállítás technológiájának úttörőjével, az Uberrel teszi. Úgyhogy cégcsoportunk ügyfelei hamarosan a Főtaxi mellett már az Uber applikáción keresztül is igénybe vehetik szolgáltatásainkat."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.