Hirdetés

Viszlát, munkakedv: játékokkal bővülhet a Microsoft Teams



|

Vajon hány alkalommal kell majd rászólni a pasziánszozó kollégákra?

Hirdetés

A koronavírus-járvány idején kifejezetten jól jött, hogy a Microsoft Teams és egyéb programok megkönnyítették az otthoni munkavégzéshez szükséges kapcsolattartást a kollégákkal, de természetesen az ilyen, videokonferenciákra épülő megoldások akkor is hasznosak, amikor az élet a megszokott mederben zajlik.

Nem is csoda hát, hogy a Microsoft a jelek szerint szeretné még jobbá tenni saját platformját, azonban az a hír járja, hogy olyan újdonságokkal lepné meg a felhasználókat a jövőben, amelyek nem biztos, hogy jó hatással lesznek a munka hatékonyságára.

Hirdetés

Több forrásokra hivatkozva arról írt a The Verge, hogy a jövőben olyan játékokat is találunk majd a Microsoft Teamsen belül, mint a pasziánsz, a Connect 4 vagy a Wordament. Ezek az egyszerű alkotások azt a célt szolgálhatják majd, hogy a megbeszéléseken résztvevők egymás ellen játszhassanak, ha esetleg unalmas volna az, amiről a főnök szónokol. Alapvetően nem tűnik borzasztó ötletnek ez, de nem kizárt, hogy a játékok esetleges megjelenése után megszaporodik majd a munkatársakra panaszkodó fejesek száma.

A Teams-játékok tesztelése elvileg már zajlik házon belül, de persze elképzelhető, hogy végül a kukában landol majd ez a terv is. Egyébként a Microsoft állítólag virtuális terekkel szeretné a jövőben feldobni a Teamset, ahol a kollégák különböző játékokkal szocializálódhatnának.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.