Hirdetés

Vízálló iPhone? 10 millió euróra büntették az Apple-t az olaszok



|

Az olasz versenyhatóságok szerint egyes iPhone mobilok nem olyan vízállóak, mint az Apple hirdeti.

Hirdetés

Az olasz versenyhatóság 10 millió eurós büntetést szabott ki az Apple-re, mert az agresszív és félrevezető üzleti húzásokat eszközölt. Konkrétan az iPhone mobilok vízállóságáról van szó. Az Apple évek óta vízállónak hirdeti az okostelefonjait, azonban nem hívta fel rá a figyelmet, hogy ez csak bizonyos körülmények között igaz. 

Az olaszok szerint egyes iPhone modellek nem bírják ki 30 percig 4 méteres mélységben, pedig az Apple azt ígéri. A hatóságok szerint ez ugyanis csak laborkörülmények között jön össze, valódi környezetben tönkremennek a készülékek. 

Hirdetés

Az Apple évekre visszamenőleg vízállónak hirdeti az iPhone készülékeket, és a hatóságok szerint az is "agresszív" hozzáállás a cégtől, hogy ennek ellenére nincs garancia semmilyen vízkárra. 

Az Apple egyébként a támogatói oldalán leírja, hogy nem javasolt úszni vagy fürödni az iPhone-okkal. Az olasz hatóságok azonban nem szeretik az Apple hozzáállását az ilyen kérdésekhez, amit szintén jelez, hogy 2018-ban 5 millió euróra büntették a vállalatot, mert szoftverfrissítésekkel vette vissza az iPhone-ok teljesítményét. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.