Hirdetés

Webkamerát csinál a mobilokból a Samsung és a Microsoft újdonsága



|

A Galaxy-tulajdonosok nem lesznek többé a laptopjukhoz szegezve a videókonferenciák során.

Hirdetés

Az egyik legnagyobb technológiai cég révén a Samsung rengeteg bejelentéssel készült a napokban zajló CES 2024 konferenciára, köztük például egy látványos átlátszó kijelzővel, egy cuki guruló robottal és új okosotthonos funkciókkal is, és messze van még a Las Vegas-i kiállítás pénteki zárása.

Addig is a vállalat egy másik újdonságot is beharangozott, ami webkamerát farag a Galaxy telefonokból, visszaadva a mozgás szabadságát a webes megbeszélések elé szegezett irodai dolgozóknak, diákoknak vagy bárkinek, aki igényli.

Hirdetés

A Samsung a Microsofttal fogott össze a Link to Windows szolgáltatáson alapuló újdonság megalkotására, amely a Galaxy Book Series 4 laptopok és a legalább OneUI 1.0 operációs rendszert, vagyis a 2018-as Android 9-et futtató Galaxy okostelefonok között lesz bevethető.

"A kiváló képminőségnek hála teljes mértékben jelen lesz a munkatársaival, és egy kattintással szabadon válthat az elülső és a hátsó kamerák között, így bármilyen beállításhoz alkalmazkodhat. Ha gyorsan szeretné megváltoztatni a képet, hogy bevonja a teremben lévőket, felállni és körbesétálni beszéd közben, vagy akár csak az ablakból nyíló kilátást mutatná meg a kollégáinak, az egyszerű kameraváltással mobil és rugalmas maradhat anélkül, hogy  át kellene állítania a számítógépét."

- népszerűsíti a funkciót a Samsung közleménye, amely alapján a mobilon keresztül érkező képen különböző effekteket is alkalmazhatunk, köztük például a háttér elmosásával vagy az automatikus keretezéssel (auto framing) - ez utóbbi mozgás közben is segít fókuszban maradni. A megoldás további előnye, hogy minden platformot támogat, ahol a notebookok webkameráját használnánk, így nincs a Microsoft Teamshez vagy más szolgáltatáshoz láncolva.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a funkció debütálása más Samsung laptopokon is várható-e.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.