Hirdetés

Androidos mobilokra telepítgetik a fejlesztők a Windows 10-et



|

A fejlesztők azzal kísérleteznek, hogy androidos csúcskészülékekre installálják a Windows 10 on ARM rendszert.

Hirdetés

A Windows Latest jelentése szerint egyes fejlesztők azzal kezdtek el kísérletezni, hogy androidos csúcsmobilokra telepítik a Windows 10 on ARM operációs rendszert. 

Hirdetés

A próbálkozások elég korai szakaszban tartanak. Lemon1Ice arról beszélt például, hogy a rendszer telepíthető a OnePlus 6-ra, és épp átportolják a Xiaomi Mi Mix 2S-re. A rendszer nagyja azonban így is használhatatlan. Envisio0n eközben a Samsung Galaxy S8-on próbálja futtatni az OS-t. 

A Windows 10 on ARM azért teszi lehetővé az effajta trükközéseket, mert az okostelefonok és a mindig kapcsolatban lévő PC-k ugyanazokat a chipeket használják többségében. A Microsoft persze nem mobilokra szánja az asztali Windows 10-et, de elméletileg ez a változat futtatható. 

Természetesen ez a projekt inkább érdekes, mintsem hasznos. Az év végén teljesen leáll a Windows 10 Mobile támogatása, vagyis az emberek nem igazán akarnak mobilos Windowst használni az okostelefonjukon. Az asztali verziót vélhetően még kevesebben díjaznák apró képernyőn. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.