Hirdetés

A Windows 11-en még a kék halál sem marad a régi



|

Remélhetőleg minél kevesebbszer kell majd látnunk, de a Microsoft még a hibaüzenet megjelenítésén is újított egy kicsit.

Hirdetés

Bizonyára minden Windows-felhasználó találkozott már az úgynevezett kék halál hibaüzenettel, vagyis amikor a rendszer gyakorlatilag összeomlik, és szükségessé válik a gép újraindítása. A hírhedt képernyő Blue Screen of Death, vagyis BSOD néven is ismert, először a Windows 3.0-ban jelent meg, és már többször is megváltozott a megjelenése. 

Ez a Windows 11-ben sem lesz másként, ugyanis a Microsoft úgy döntött, hogy a megjelenő képernyő szövegezése megmarad, viszont az ikonikus kék színt a fekete fogja váltani.

Hirdetés

A BSOD felülete 2012-ben, a Windows 8 megjelenésével kapott egy szomorú smiley-t, hogy jelképesen átérezze a rendszer a felhasználó fájdalmát, 2016-ban pedig bővült az oldal egy QR-kóddal, amit beolvasva több információt lehet megtudni a kék halált okozó lehetséges okokról.

Az új hibaüzenet jelző oldal, vagyis a Black Screen of Death így fog kinézni.

A Windows 11 preview verziójában egyébként a hibaüzenet zöld háttérrel jelenik meg, amely dizájn a Windows Insider verziókban már 2016 óta érhető el.

A Microsoft rengeteget változtat az új operációs rendszer látványelemein a Windows 10-hez képest, így nem meglepő, hogy a BSOD is változik, angolul pedig még a rövidítés is kényelmesen megmaradt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.