Hirdetés

Windows 2000-et csinált a Windows 11-ből egy kitartó modder



|

Még klasszikus szoftvereket is futtat a szénné módosított operációs rendszer.

Hirdetés

A legfrissebb felhasználói statisztikák alapján a Windows 11 lassan, de biztosan növeli a piaci részesedését, aminek abban is lehet némi szerepe, hogy a Microsoftnál ezúttal megerőltették magukat a tervezéskor, és egy egész tetszetős kezelőfelületet tettek le az asztalra a Fluent Design jegyében.

A jelek szerint azonban nem mindenki igényli a kortárs küllemet, egy redditező ugyanis nem kevés időt töltött azzal, hogy visszarepítse a Windows 11-et az ezredforduló környékére.

Hirdetés

Az ExoGeniVI néven futó felhasználó alapvetően a Windows Blinds 11 szoftver és az azzal kompatibilis WinClassic téma segítségével varázsolta Windows 2000-ré a legfrissebb operációs rendszert, majd a stílushoz passzoló ikonpakkokat és hangokat is bedobott, hogy teljes legyen az időutazás élménye. A képeket elnézve kiakad a nosztalgiamérő, itt bizony egy alaposan elvégzett munkát láthatunk.

Annál is inkább, mert ExoGeniVI az Office 2000 irodai programcsomagot és az Internet Explorer 5.5-öt is feltelepítette, az utóbbival pedig állítása szerint még néhány weboldalra is sikerült ellátogatnia. Mindezért viszont alaposan meg kellett szenvednie, a végeredmény elkészültéig két teljes visszaállításon esett át az operációs rendszer, és a rendszerleíró adatbázis is rengeteg szerkesztést igényelt.

Ha te is hasonló élményekre vágysz, de kevesebb küzdelem árán, ajánljuk ezt az online szimulátort, ami ha nem is ilyen mélységben, de azért megidézi a Windows 2000-életérzést. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.