Hirdetés

Xbox 360-on kommunikálhatott a Goldman Sachs csaló bankára



|

Az elkövető és a társai azt gondolták, hogy a Microsoft konzolján senki nem figyeli őket.

Hirdetés

A Microsoft ugyan már négy generáció óta nyomul az otthoni konzolok piacán, ám eddig egyetlen modellel sem ért el akkora sikert, mint a 2005 és 2016 között forgalmazott Xbox 360-nal, amely a maga 84 milliós eladásával a történelem 9. legnépszerűbb termékének számít a kategóriában.

A legendás konzol manapság már leginkább a nosztalgiázás apropóján kerül be a hírekbe, ezúttal azonban egy meglepő összefüggésben, egy tőzsdei csalás ügyében kapott némi reflektorfényt.

Hirdetés

A Bloomberg beszámolója szerint az FBI február 28-án letartóztatta a Goldban Sachs befektetési bank egy munkatársát, a 26 éves Anthony Viggianót, akit azzal vádolnak, hogy két barátjával összejátszva bennfentes tippek felhasználásával kereskedtek a tőzsdén, több mint 400 ezer dollár illegális nyereségre téve szert.

A 2021-től 2023 májusáig folytatott csalásorozat részletei számunkra nem különösebben érdekesek, az viszont igen, hogy a vádirat alapján Viggianóék részben az Xbox 360 chatszolgáltatásán keresztül kommunikálhattak, mivel a Wall Street önjelölt farkasa úgy gondolta, hogy ott biztosan nem figyelik meg őket. Erre a vádlott egy kijelentése utal, amely egy rögzített beszélgetés során hangzott el:

"A Signal, vagy az Xbox 360 chat, ezeket nem lehet lenyomozni. Sok szerencsét ahhoz, hogy valaha is megtaláljanak."

- mondta Viggiano, amikor az egyik tettestársa arról faggatta, hogy lehet-e bármi nyoma az illegális befektetési tippek továbbadásának. Az eljáráshoz kapcsolódó dokumentumokból sajnos nem derülnek ki további részletek az xboxos mestertervről, de akárhogy is legyen, a csalók végül nem voltak elég rafináltak, hiszen most felelniük kell a tetteikért.

A Bloomberg cikke alapján egyébként az elmúlt években ez már az ötödik eset, amikor a Goldman Sachs egy alkalmazottja bűncselekmények elkövetésére használta a banknál betöltött pozícióját.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.