Hirdetés

Kettő is érkezett a Black Shark 3 gamer-mobilból



|

A Xiaomi játékosokat megcélzó márkája kifejezetten erős hardvert rakott össze, még folyadékhűtés is kellett hozzá.

Hirdetés

Folyamatos vitára ad okot a gamer-telefonok kategóriája, a PC World kommentelői is két táborra szakadnak a kérdésben. Az egyik vélemény szerint már a megnevezés vicces, míg a pártolók szerint igenis el kell fogadni, hogy a játékok jelenébe ezek az eszközök is beletartoznak. A gyártók egy része mindenesetre töretlenül hisz a játékosoknak készített mobilokban, a Xiaomi-féle Black Shark már a harmadik sorozatot termeli ki. Akár egyetért valaki a gamer-mobil kategóriával, akár nem, azt el kell ismerni, hogy hardveres és kijelzős szinten bivaly... izé, cápaerős lett a friss generáció.

Hirdetés

Rögtön kettő is érkezett az új telefonból, a Black Shark 3 és Black Shark 3 Pro között szinte csak a kijelző mérete és felbontása jelent különbséget. A "kisebbik" modellen 6,67 hüvelykes FHD+ OLED megjelenítőt találunk, míg a Pro válrozaton 7,1 hüvelykes, 1440p OLED kijelző figyel. Igen, átléptük a 7 hüvelyket, ami néhány éve még tablet kategóriának számított. Mindkét panel 90 Hz-es, tehát a ROG Phone 2 és a Galaxy S20 sorozat 120 Hz-es értékéig nem jutnak el, viszont az érintési frissítése 270 Hz, így a mozdulatainkat azonnal követik a kijelzőn látható események.

Mindkét mobil a Qualcomm Snapdragon 865 So-re épül, kiépítéstől függően 8 vagy 12 GB LPDDR5 RAM és 128 / 256 GB háttértár mellett. USB-C porton keresztül 65W töltéssel villámgyorsan életre kelthető a 4720 illetve 5000 mAh kapacitású akku, de vezeték nélküli töltésre is képesek a mobilok, igaz, ez esetben csak 18W teljesítménnyel. A hátlapon három kamerát találunk (64mpx + 13 mpx ultraséles + 5mpx mélységérzékelő), a szelfiket 20 megapixelen lövöldözhetjük. Az audio jack megmaradt, ha valaki nem szeretne Bluetooth eszközökkel bajlódni.

Az extra gamer funkciók között szerepel, hogy a kijelző egyes részei érzékenyek a nyomás erősségének változására, amely egyes játékokban kiterjedtebb vezérlési lehetőségeket ad. Emellett pedig a Pro modellen két fizikai trigger gombot is találunk taktilis visszajelzéssel. Emellett kiegészítőként vehetünk hozzájuk egy USB-C csatlakozással ellátott gamepadet, ami a telefon aljára pattintható.

A mobilokat egyelőre Kínában kezdték forgalmazni, az ottani árakat magyarra átültetve 148 000 forint a kisebbik modell 8/128GB kiépítése, a 12/128GB ára 162 000, a 12/256GGB változaté 170 000 forintra jön ki. A Pro modellből a 8/256GB variáns 200 000, a 12/256GB kiadás pedig 212 000 forint környékére számolható, de persze mire (és ha egyáltalán) elér Magyarországig bármelyik, az áfával és vámmal megbolondított végösszeg ennél magasabb lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.