Hirdetés

16 GB memóriával és 5G-vel támadhat a Xiaomi új gamer mobilja



|

Ugyan a bejelentés nem hivatalos, de egyre többfelől rebesgetik, hogy a gyártó új, játékosoknak szánt csúcsmobilja igazi monstrum lesz.

Hirdetés

Most, hogy a Huawei nemzetközi megítélése valamelyest megrepedezett, és az sem száz százalékosan biztos, mit is kezd a jövőben a teljes értékű Androiddal, valamint a Google ökoszisztémával a gyártó, még nagyobb lehetőség előtt állnak azok a kínai mobilos cégek, akik az elmúlt években szintén nagyot nőttek világszerte. A Xiaomi az egyik ilyen versenyző, aki sokadrangú, ismeretlen névből lett a minőségi mobilok és a jó ár-érték arány miatt viszonylag gyorsan közkedvelt. Ráadásul kifejezetten olyan szereplője a távol-keleti színtérnek, amely az olcsó és középkategóriás készülékek mellett már a prémium kategóriában is elfogadott modellekkel tudott előrukkolni. Persze ráugrott az egyre népszerűbb gamer-mobilos szegmensre is, amiben szintén jóféle versenyzőket tudott indítani.

Hirdetés

A legfrissebb értesülések szerint a 2020 első félévében várható Xiaomi Black Shark 3 is egy kifejezetten erős mobil lesz: a Twitteren terjedő híresztelések szerint ebből a prémium telefonból elérhetők lesznek 16 GB memóriával szerelt, 5G-s modellek is. Annyi bizonyos, hogy a telefon létezik, felbukkant ugyanis a kínai ipari és informatikai minisztérium által engedélyezett készülékek listáján, ahol az 5G-s kiépítésről is lehullt a lepel.

Ha viszonylag hamar megjelenik a Black Shark 3, ez lehet a világ legelső 16 GB RAM-mal szerelt telefonja. Már a jelenleg elérhető Black Shark 2-ben is 12 GB memóriát találunk, és a 16 már komolyabb asztali PC-kkel megegyező mennyiség, szóval tessék, itt tart már a tudomány és technika csoldálatos világa. Ár tekintetében egyelőre semmi konkrétumot nem tudni, de az jó irányadó lehet, hogy a jelenlegi legerősebb kiépítésű modell, a Black Shark 2 Pro 699 dolláros áron rendelhető. Ha az új modell megjelenésekor ezt az árszintet tudják tartani a gyakran 1000 dollár környéki konkurens prémium készülékekhez képest, a Xiaomi ismét nagyobb szeletet kanyaríthat a mobilpiaci tortából.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.