Hirdetés

Feltörték a YouTube-ot, áldozat lett a Despacito is



|

Úgy tűnik, a legnagyobb videómegosztó sem betonbiztos alapokra épült: hackerek garázdálkodtak rajta, még a legnézettebb videó is a támadás áldozata lett. A YouTube gyorsan lépett, már helyre is állt minden.

Hirdetés

A The Verge információi szerint a hackertámadás leginkább arra irányult, hogy a világszerte legnézettebb videókat tegye elérhetetlenné. Így például a cikk megírásának pillanatában nem nézhető Luis Fonsi és Daddy Yankee teljesen hihetetlen módon nézettségi csúcsot döntött Despacito című zöngeménye sem. (FRISSÍTÉS: a YouTube villámgyorsan rendet rakott, valószínűleg valamilyen mentésből állította vissza az érintett videókat, mert egy órával a hack után már minden normálisnak tűnik.)

Hirdetés

A hackerek nem egyszerűen lekapták a klipet, ehelyett megváltoztatták a borítóképét, melyen a betörés után maszkos, fegyveres, overallos alakok látszanak. Így, ni:

Hasonlóan járt több előadó, például Chris Brown, Shakira, DJ Snake, Selena Gomez, Drake, Katy Perry, vagy épp Taylor Swift jó néhány videója is. Ezek egy része eltűnt, a többi hasonlóan megváltoztatott borítóképpel és címmel éktelenkedik a listában.

Az érintett videók a YouTube-on népszerű, hivatalos előadói csatornákat működtető Vevo fiókokhoz kapcsolódnak, de azt még nem tudni, hogy egyenként törték fel az előadók fiókjait, vagy egy Vevo-t érintő átfogó hack eredménye a mostani eset. A Twitteren valaki azt állítja, ő volt az egyik elkövető, és szerinte egy sima scriptet futtattak, de senki ne ítélje el ezért, ő ettől még szereti a YouTube-ot. Hmm...

Magyar nézők, nyugalom: addig nincs gond, amíg az Alekosz-féle loopolt Santa Maria elérhető! ;)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.