Hirdetés

Leszámol a klasszikus asztali felületével a YouTube



|

2017-ben kezdődött a nagy felújítás, márciusban pedig végleg száműzi a Google a megszokott kinézetet a böngészős verzióból.

Hirdetés

Az elmúlt években sokat változott a YouTube felülete, a legfeltűnőbb a sötét mód érkezése volt, illetve a Material dizájn hatása. A Google most bejelentette, hogy a klasszikus asztali kezelőfelülettel most örökre végez, és azt hamarosan végleg elérhetetlenné teszi. A Material dizájnra épített felújítások a weben 2017-ben kezdődtek, egyelőre viszont mindenkinek lehetősége volt letiltani az új felületet, és maradni a réginél. 

Hirdetés

Előreláthatóan márciustól viszont már kötelező érvénnyel váltani kell, pontosabban aki még a régi felületet használta, az legkésőbb márciusban egyik nap már úgy fogja betölteni az oldalt, hogy azon az új dizájn fogadja. Azért nem fogja őket teljesen felkészületlenül érni a dolog, mert mostantól a márciusi átállás dátumáig náluk egy "Switch to the new YouTube", azaz válts az új YouTube-ra felliratú felugró ablak fogadja majd. Ebben a figyelmeztető táblában az is megjelenik majd, ha a YouTube szerint a böngészőnket is érdemes frissíteni, ugyanis az új felület nem minden böngésző minden verziójával kompatibilis.

Persze máris elindultak a találgatások arról, hogy valamilyen kerülő úton, például third-party Chrome beépülő segítségével valahogy meg lehet-e tartani a régi kinézetet, de a Google kifejezetten úgy fogalmaz, hogy ilyesmire nem lesz lehetőség. Okként azt nevezi meg a vállalat, hogy az elmúlt években olyan új funkciók jelentek meg a videómegosztó felületén, amelyeket már nem lehet a régi felülettel összeegyeztetni, és a jövőben érkező friss eszközök sem implementálhatóak rá. Szóval ezért nem lehet még trükkel sem visszaállni a sokak által megszokott változatra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.