Hirdetés

Az otthonról tanulás és a távmunka teljesen agyonvágta a Zoomot



|

Az androidos appot elárasztották a nagyon rossz értékelések, a szolgáltatás pedig gyakran akadozik.

Hirdetés

A koronavírusjárvány hatására az online cégek forgalma és népszerűsége általánosságban felpörgött, de az, hogy rengeteg ember kezdett el otthonról dolgozni vagy tanulni, egyes szolgáltatásokat alaposan leterhel. A Zoom sem igazán bírja a megnövekedett forgalmat, folyamatosak a jelentések a különböző problémákról, akadozásokról. Ha ez nem lenne elég, a jelek szerint nagyon sokan nem akarnak otthonról tanulni, ezért 1 csillagos értékelések tömegeivel bombázzák az appot a Play Áruházban. 

Hirdetés

A Zoomot így minden értelemben a földbe döngölik a koronavírus hatásai, pedig korábban kiváló értékelésekkel rendelkezett. A mostani gyors növekedéshez azonban nem lehet ilyen tempóban skálázni a platformot pusztán a szoftver optimalizálásával és a hálózati erőforrásokkal, hiszen tényleg hardverbővítésekre van szükség, ami nem megy 1-2 nap alatt. 

A szakértők szerint a Zoom jobban járt volna, ha korlátozza az új feliratkozók számát átmenetileg, de nem tette a riválisok elérhetősége miatt. A Google eközben elkezdte törölni a nyilvánvalóan értelmetlen 1 csillagos értékeléseket, de nem tudni, hogy ez automata mechanizmus vagy kézi ellenőrzés eredménye. A riválisokat mindenesetre nem érinti egyelőre hasonló utálathullám, de az jól látszik, hogy sokan nem akarnak otthonról dolgozni vagy tanulni: igen népszerű trükk lett az, hogy egy végtelenített videót állítanak be magukról háttérként, majd otthagyják a gépet, és foglalkoznak valami egészen mással. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.