Hirdetés

Az iskolák elkezdték betiltani a Zoom használatát



|

Biztonsági és magánszférát érintő okokra hivatkozva teszik ezt, és inkább a Microsoft Teams használatát kérik.

Hirdetés

A jelentések szerint Amerikában országszerte indult meg a Zoom iskolai szintű betiltása, miután záporoznak a biztonsági problémák és a magánszférával kapcsolatos aggályok. Az elmúlt hetekben elképesztően népszerű lett a videokonferenciák bonyolítását segítő app, több mint 200 millió felhasználója lett március végére, pedig 2019-et 10 millióval zárta csak. Egy ideig az iskolák és cégek is erre szavaztak, most azonban az iskoláknál egymás után adják ki az utasítást, hogy tilos a Zoomot használni az állandó problémák miatt, és át kell állni a Microsoft Teamsre. 

Hirdetés

Az állandó incidensek mellett nagy felháborodást okozott, hogy Kínán keresztül is átirányították a videohívásokat, illetve kiderült, mégsem annyira igaz a végpontok közötti titkosítás. A Zoom ügyvezetője a múlt héten elnézést kért a problémákért, és azok mielőbbi megoldását ígérte. 

Amerikában azonban már sorra adják ki utasításként az iskoláknak, hogy fejezzék be a Zoom használatát, és térjenek át a Microsoft Teamsre a távoktatás céljából (is). Az átállást támogatják, a tanároknak megmutatják, hogyan kell használni a Microsoft Teams platformját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.