Hirdetés

Látványosan megtrollkodtak egy videós tanácsülést

|

Los Angeles városi tanácsa fennállása alatt elsőként Zoom videókonferencia felhasználásával ülésezett, de elfelejtették bebiztosítani magukat - meg is lett az eredménye.

Hirdetés

A koronavírus miatt Los Angeles képviselőtestülete most először próbált online videókonferenciás formában ülésezni, ami teljesen rendben is volna, ám az ülésre nézőként meghívták a sajtó képviselőit is, velük együtt pedig a jelek szerint mások is "megérkeztek" a megbeszélésre. És ha már ott voltak, egy kifejezetten "nyomós" okot adtak arra, hogy az ülést egy időre felfüggesszék.

Hirdetés

Már nagyjából egy órája tartott a megbeszélés, amikor a képviselők feje mellett egyszer csak felnőttfilmes jelenetek kezdtek pörögni. Igen, azok a fajták, amikor bácsik és nénik úgy csinálnak, mint a virágok és a méhek, és hangosan örülnek is egymásnak. A tanácstagok egy ideig hasztalanul próbálták kiküszöbölni a váratlan problémát, majd a testület elnöke 20 percre beszüntette a botrányba fulladt ülést - amit viszont az összes újságíró látott. Végül a Zoom meetinget újraindították, de már úgy, hogy a meghívott nézők nem kaptak jogot saját kamerájuk és egyéb videós forrásaik megosztására.

Mint kiderült, a trollkodás nem volt teljesen öncélú, ugyanis a sikamlós jelenetek közben olyan üzenetek is megjelentek, amelyek egy helyi kezdeményezésre hívták fel a figyelmet. Ebben olyan helyi lakosok megsegítésére buzdítanak, akik a koronavírus miatt ideiglenesen vagy véglegesen elveszítették állásukat, és nem tudják kifizetni a város tulajdonában lévő bérlakások havi lakbérét.

A dologban annyi az érdekesség, hogy a testület épp akkor kezdett bele abba a napirendi pontba, amely a koronavírus által érintett munkanélküliek, hajléktalanok és egyéb rászorulók megsegítéséről szólt, szóval a furcsa lázadóknak csak egy kicsit kellett volna várniuk, hogy választ kapjanak a hangzatosan feltett kérdésükre. Mindenesetre Los Angeles város képviselői ebből már talán megtanulták, hogyan kell biztonságosan Zoom videókonferenciát indítani...

Komolyabban érdekel az IT? Informatikai, infokommunikációs döntéshozóknak szóló híreinket és elemzéseinket itt találod.

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://pcworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.