Hirdetés

Zsarolóvírusra hajazó hibát produkál az Android 14



|

Komoly probléma sújtja a frissítést megkapó Pixel-készülékeket.

Hirdetés

Kevesebb mint egy hónapja vált elérhetővé az Android 14, ami azt jelenti, hogy a piacon forgalmazott mobilok túlnyomó többségének még hetekre, vagy inkább hónapokra lesz szükségük, mire eljut rájuk az operációs rendszer gyártók által megpiszkált változata.

Egész más a helyzet a Google saját Pixel eszközei esetében, amelyek egyik fő előnye éppen az, hogy a támogatási időszakon belül gyorsított eljárásban, elsőként kapják meg a mindenkori friss Androidot. A jelek szerint azonban ez a barátságos megközelítés ezúttal sokaknak okozhat súlyos kellemetlenségeket.  

Az Ars Technica ugyanis arról számolt be, hogy az Android 14 a Pixel 6, 6a, 7, 7a és Pixel Fold mobilokon, valamint a Pixel tableten is egy zsarolóvírusokra hajazó problémát generál.

Hirdetés

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az érintett készülékek kizárják a felhasználókat a saját tárhelyükből, így egyebek mellett bootolási gondok lépnek fel, nem használható a kamera app vagy összeomlik a kezelőfelület, de olyan felhasználók is akadtak, akiknek magától gyári visszaállítást hajtott végre a mobiljuk, visszavonhatatlanul törölve az összes adatukat.

A hiba látszólag csak azoknál jelentkezik, akik az Android 14 több profilos funkcióját (multiple profiles) használják, és habár a cikkünk írásakor már több mint 350 bejelentés érkezett rá, a Google továbbra sem reagált, és nem is rendelt senkit a probléma kivizsgálásához.

Ezen a ponton így rejtély, hogy mikor érkezhet a javítás, de remélhetőleg aktivizálják magukat a fejlesztők, mielőtt más mobilgyártók is előrukkolnak a saját Android 14-variánsaikkal.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.